7 лютого 2015 р.


В 8 спеціальному класі був проведений урок  з трудового навчання на тему: «Державні символи України» На уроці ми розширили  знання учнів про державні символи України та історію їх створення; збагатили  словниковий запас учнів.
 Герб – це знак роду, міста, держави. У перекладі з німецької слово герб означає «спадщина».
Тризуб належить до найстаровинніших священних знаків. Протягом століть тризуб був поширений по всіх князівствах Київської Русі. За тривалий час зазнав він і певних змін, але все-таки зберіг свою первісну основу в зображенні. Дослідники походження цього знака висловлювали багато думок щодо суті самого знака, і всі погоджувались, що головним у ньому є число 3. Тобто поєднання трьох основ життя.
Сучасний герб України символізує спорідненість поколінь, мир і творчу працю. В основу його покладено золотий тризуб на синьому тлі. У наш час тризуб став символом відродження Батьківщини та її традицій, продовженням славних сторінок історії України.
На уроці трудового навчання учні виготовляли квіти, калину, колоски в техніці квіллінг.Потім з квітів виложили на синьому тлі золотий тризуб, нижче розмістили колоски, калину, квіти. 


Учні 8 класу на уроці трудового навчання виготовили герб  України.


Наш герб – тризуб. 

У ньому сила Отця Небесного і Сина. 

Уважно придивись до нього – 

На Духа схожий він святого. 

Що голубом злетів з небес 

І у людських серцях воскрес! 

Тризуб – немов сім’я єдина. 

Де тато, мама і дитина 

Живуть у мирі і любові 

На Україні вольній, новій. 


Немає коментарів:

Дописати коментар