22 листопада 2014 р.

Об'ємні вироби з паперу
2013-01-31


Папір не дарма найпопулярніший матеріал для виробів і для маленьких і для дорослих. Діти із задоволенням роблять аплікації та інші вироби з паперу, а їх мами захоплено скручують квіллінговие смужки, створюють фігури модульного орігамі. І немає числа прекрасним об'ємним виробами з паперу, складним, але таким цікавим виробам.
 
У дитячий садок або школу часто вимагають принести незвичайні і красиві вироби на різні теми. Це може бути ліплення з пластиліну, пластики, солоного тіста, об'ємна аплікація з паперу, вироби з природних матеріалів. Зробити з паперу композицію зовсім не складно, важливо лише вибрати цікаву ідею і втілити її, правильно зібравши всі необхідні об'ємні деталі.
 
 
Така хатинка на курячих ніжках зажадає від вас велика кількість кольорового паперу і неабияку терпіння. Кожна її деталь складається зі смужок паперу, скручених і склеєних. Колоди для хатинки зробити просто, для цього знадобиться коричнева і червона папір. Дах накривають смужками паперу, надрізаними з одного боку на тоненькі елементи. Двері і віконце не складно змайструвати за допомогою сірників або зубочисток. Обсяг дерев створюється приклеюванням однакових плоских елементів один до одного.
 
 
Якщо ваша мета серед усіх виробів з паперу - об'ємні квіти, то зробити їх вам допоможе фігурний дирокол. Такі машинки продаються в магазинах для творчості та хобі-центрах, вони штампують однакові деталі зі звичайної і щільного паперу. Якщо ж у вас такого діркопробивача немає, то однакові деталі вам доведеться вирізати ножицями. Кілька однакових ромашок, приклеєних одна на іншу, вже створять необхідний обсяг. Але можна наклеїти їх дуже багато і злегка загнути пелюстки. Тоді у вас вийдуть відмінні жоржини різних кольорів. Можна поєднувати пелюстки різних відтінків, тоді ефект від ваших квітів буде просто приголомшливим. Такими елементами можна прикрасити листівку, подарункову упаковку, зробити гірлянду для гавайської вечірки і так далі.
 
Модульне орігамі це величезна тема, яку необхідно розглядати окремо, також як і квіллінг. Ці техніки дуже улюблені, так як нагадують традиційне рукоділля, коли вечора копіткої роботи, з великою уважністю і акуратністю, дають приголомшливий результат. Об'ємні вироби квітів з паперу - відмітна риса майстринь квіллінга. Як і в середні віки, коли це майстерність з'явилося, зараз ним займаються жінки, а для них тема квітів і всього квітучого - невичерпна. Такі вироби з паперу вражають і підбором кольорів, і акуратністю виконання.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар